Uitgaven huishouden bijhouden

mei 11, 2017 by

Voor het bijhouden van de uitgaven voor het huishouden gebruiken we in Nederland al een hele lange tijd het huishoudboekje. Dit is een boekje waarin het inkomen, budget en uitgaven van het huishouden worden opgenomen.

Papieren boek

Vroeger was het huishoudboekje echt van papier en het was ook een echte boek. Mensen moesten toen zelfs alle kolommen voor de uitgaven maken en bijhouden. Later kwamen er gedrukte versies van het huishoudboekje en was het niet langer nodig om het zelf te maken. Je moest nog wel zelf de uitgaven bijhouden. Dus telkens het bedrag noteren die je uitgaf en waarvoor. Ook kun je het budget voor de maand bijhouden en het minderen wanneer je iets kocht.

Digitale boek

De huishoudboekje die we nu kennen is helemaal geen boek. We noemen het nog wel zo omdat iedereen dan gelijk weet wat het is. Nu is het een applicatie die je op de computer, tablet, laptop of smartphone kunt gebruiken. Je hoeft zelf niks meer in te vullen of bij te houden. De bij en afschrijvingen van je bankrekening upload je naar het huishoudboekje en alles word zo automatisch bijgewerkt. Je kunt gelijk waar je ook bent het huishoudboekje bekijken en je uitgaven zien. Ook zie je hoeveel geld er nog in je huidige budget voor het huishouden over is.

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *