Wanneer kan ik gebruik maken van fysiotherapie?

okt 17, 2015 by

Wanneer kan ik gebruik maken van fysiotherapie?

fysiotherapieIeder jaar gaan ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders naar de fysiotherapeut. Deze Nederlanders hebben uiteraard allemaal andere klachten, maar deze klachten hebben wel allemaal één ding gemeen. Zo hebben alle frequente bezoekers van de fysiotherapie te maken met klachten met betrekking tot de spieren, de gewrichten of de botten, om wat voor reden dan ook. Zo kun je naar de fysiotherapeut gaan vanwege spierpijn door overbelasting met sporten, maar kun je ook een bezoek brengen aan de fysiotherapeut als je te maken hebt met ernstige rug- of nekklachten door een ongeluk. Heb jij ook specifieke klachten en wil je weten of je met deze klachten bij de fysiotherapeut terecht kan? Lees dan op deze pagina met wat voor soort klachten je fysiotherapie kan gebruiken om de klachten te verminderen.

 

Postoperatieve klachten

Postoperatieve klachten zijn klachten die ontstaan zijn na een operatie. Heb je bijvoorbeeld een operatie gehad aan je been en heb je na deze operatie last van stijve kniegewrichten terwijl je voor de operatie geen last had van dit verschijnsel, dan wordt er gesproken over postoperatieve klachten. De fysiotherapeut kan alle postoperatieve klachten met betrekking tot de spieren, de gewrichten en de botten (proberen te) behandelen.

 

Overbelastingsklachten

Naast postoperatieve klachten, kun je ook naar de fysiotherapeut gaan als je te maken hebt met klachten door overbelasting. Dit kunnen klachten zijn door een eenzijdige houding, een steeds terugkerende beweging of een bepaalde belasting. Enkele voorbeelden van overbelastingsklachten zijn de tennisarm, de jumpersknee, pols- en onderarmklachten of nek- en schouderklachten.

 

Chronische klachten

Chronische klachten zijn klachten die chronisch aanwezig zijn en nooit helemaal verholpen kunnen worden. De fysiotherapeut kan bij patiënten met chronische klachten dus niets doen om de klachten helemaal te verhelpen, maar kan het ongemak van de klachten wel verminderen. Zo kan de fysiotherapeut bijvoorbeeld oefeningen doen om de klachten te verminderen, waardoor de patiënt beter kan functioneren met de chronische klachten.

 

Sportletsels

De fysiotherapeut is een populair adresje onder enthousiaste sporters, omdat fysiotherapie ook kan bijdragen aan het verminderen van klachten bij specifieke sportletsels. Heb je bijvoorbeeld een blessure door het sporten, dan kun je naar de fysiotherapeut gaan om deze blessure te verhelpen en de klachten van de blessure te verminderen. Tot slot zijn fysiotherapeuten ook gespecialiseerd in het geven van speciale sportmassages, bijvoorbeeld bij mensen die op professioneel niveau sporten.

 

Neurologische klachten

Tot slot kan fysiotherapie ook bijdragen aan het verminderen van de klachten van specifieke neurologische aandoeningen, zoals Parkinson en MS. Door deze neurologische klachten kunnen patiënten minder goed bewegen, maar door middel van fysiotherapie kan de bewegingsvrijheid van de patiënten flink verbeteren.

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *