Xbrl tagging software

nov 27, 2016 by

Veel bedrijven zijn bezig xbrl tagging software te integreren in bestaande systemen. Dit omdat xbrl tagging software in 2017 verplicht gaat worden voor de meeste bedrijven. Dit betekent in het kort dat ze financiële rapporten in xbrl moeten aanleveren.

Nu kost het lezen en verwerken van financiële rapporten nog te veel tijd. Dit komt doordat bedrijven allemaal verschillende software gebruiken voor het maken van de rapporten. Het kost de ontvangende partij te veel tijd om het te decoderen en te lezen. Met xbrl tagging software wil de overheid tijd gaan besparen en dit is dan ook mogelijk.

Xbrl bestanden zijn namelijk meteen te lezen wat het delen van financiële rapporten makkelijk maakt. De ontvangende partij kan dankzij xbrl tagging software de inhoud gelijk lezen en dus ook gelijk verwerken. Op deze manier zal het delen van financiële gegevens over het internet dan ook stukken makkelijker worden.

Xbrl is dan ook voor deze doel ontwikkeld. Het project begon omdat er na jaren nog steeds geen goede computertaal bestond voor het verzenden en ontvangen van financiële gegevens. Nu is xbrl tagging software mogelijk geworden dankzij het project. Het mooie eraan is ook dat xbrl een open standaard is en dus zonder licentiekosten gebruikt kan worden.

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *